štvrtok 17. mája 2018

Dámska jízda... víkend v Miláně


Zdravím dámy,

to si tak, na rodinném Velikonočním víkendu s kamarády, sedíte s holkami u sklenky a zjistíte, že v kalendáři u víkendu před prvním májem máme všechny tři prázdnou kolonku (žádná oslava, žádné vystoupení dětí, žádný úklid X;). Co někam vyrazit na dámskou jízdu? Tak se jedna z nás, ta nejakčnější, toho chopila a už v úterý nám poslala hromadu letenek za hubičku do různých velkoměst. Vybrali jsme Miláno... a super ubytování našli na Booking.com.

Čas odletu 7:05 byl náročný, ale balení na čtyři dny jen do jednoho příručního zavazadla ještě náročnější (no jó, economy třída). Ale v půl deváté jsme už vystupovaly v Miláně. Vystály si předlouhou řadu na lístky na vlak, který jsme jen se štěstím stihly abychom si v deset hodin ráno dopřály snídani s proseccem v kavárně kousek od našeho apartmá. Ta lokace byla dokonalá. Přešly jsme z nádraží přes dvě ulice a mohly se ubytovat. Tramvaje i metro kousek. A jako speciální bonus Sempione Park se zámkem Sforzesco v běžecké dostupnosti, jupí! Ano, já si do toho příručního zavazadla zabalila i oblečky na běhání...

Náš plán, co v Miláně, byl jednoduchý, užít si ho... každá z nás řekla kam by se chtěla jít pokochat a vyrazili jsme. Památky, obchody, galerie jsme překládali zmrzlinou, kávou a proseccem... nikam nepospíchaly.
Nákupy oblečení nás samozřejmě neminuly. Zajímavé, já jsem byla nejumírněnější... ale abych si potvrdila nepsané pravidlo, že jsem nakoupila dobře, hned druhý den jsem nové šaty i pásek vyvětrala. Co na ně říkate? Vyrazily by jste v nich po památkách?

Ještě důležité upozornění, Miláno je krásné město, čisté město (vrátný čistí i kliky na dveřích) až na záchodky. Pokud musíte, tak nejlépe do fast-food řetězců, v lokálních podnicích to nedoporučuji a u památek tak maximálně do 11 hodin dopoledne, uklízí se pouze ráno... nechápu.

Zpáteční let s tříhodinovým zpožděním nám zmařil aby nás naši muži stihli políbit pod třešní ale já si to další víkend s manželem vynahradila, tak o tom příště...







° maxišaty - DIXIE (suvenýr z Milána)
° pásek - MIDINETTE (suvenýr z Milána X;)
° kožená bunda - MANGO
° tenisky - ADIDAS (Outlet Aréna Štěrboholy)
° kožená kabelka - no name
° brýle - MANGO
° hodinky - Calvin Klein
° náramek - hand made od dcery X:*)
... a za foto díky Dany.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára